

FaceBase Community Forum – June 15, 2021 Agenda

All times Eastern Daylight Time	
1:00 PM (5 min)	Introduction Yang Chai, USC
1:05 PM (15 min)	Opening remarks Rena D'Souza, Director of NIDCR
1:20 PM (20 min talk/ 10 min Q&A)	Year in review & coming attractions Review what we've achieved in the second year, demonstrate future features Carl Kesselman and Rob Schuler, USC
1:50 PM (15 min talk/ 5 min Q&A)	Distant-acting enhancers in craniofacial development and disease Axel Visel, Lawrence Berkeley National Laboratory
2:10 PM (15 min talk/ 5 min Q&A)	Integrating data from many organisms to understand craniofacial defects Shannon Fisher, Boston University
2:30 PM (15 min talk/ 5 min Q&A)	Developmental mechanisms underlying frontonasal dysplasia Rulang Jiang, Cincinnati Children's Hospital
2:50 PM (15 min)	Break – 15 min.
3:05 PM (15 min talk/ 5 min Q&A)	A developmental stage-specific network approach for studying dynamic coregulation of transcription factors and microRNAs during craniofacial development Zhongming Zhao, University of Texas Health Science Center at Houston
3:25 PM (10 min talk/ 5 min Q&A)	Using FaceBase resources to investigate human craniofacial variation and its genetic basis Seth Weinberg, University of Pittsburgh
3:40 PM (10 min talk/ 5 min Q&A)	Heads up on ELSI of facial imaging Jennifer Wagner, Geisinger Health
3:55 PM (45 min)	Panel: Building FaceBase data community and enhancing its impact Panelists: Helen Berman, Christine Borgman, J. Michael Cherry, and Melissa Haendel Moderator: Owen White
4:40 PM (15 min)	Break – 15 min.
4:55 PM (60 min)	E-Poster Session: 3 Tracks, See Posters Guide
5:55 PM	Adjourn